martes, 24 de mayo de 2011

El pingüí papúa, pingüí de vincha o pingüí Juanito, és fàcilment identificable per la seva pegat blanc a la part alta del cap darrere dels ulls. Els pollets presenten esquena gris i zona frontal blanca. Els adults arriben a una alçada de 75 a 90 cm. Els pingüins papúa són els pingüins més veloços sota l'aigua, aconseguint els 36 km / h. Es reconeix una subespècie, més petita, anomenada Pygoscelis papua ellsworthii que es reprodueix a les illes Orcades del Sud, Geòrgia del Sud i en la península antártica.
Els mascles arriben a un pes màxim de 8 kg just abans de mudar el plomatge, i un pes mínim de 5,5 kg just abans de l'aparellament.
El pes màxim el arriben les femelles també just abans de mudar el plomatge i és de 7,5 kg, però el seu pes baixa a 5 kg durant la incubació dels ous.
Els pingüins papúa nien en diverses illes subantàrtiques.
Les colònies principals es troben a les Illes Malvines, Geòrgia del Sud i Kerguelen; poblacions més petites es troben a l'illa Macquarie, Illa Heard, Illes Shetland del Sud ia la Península Antàrtica. El total de població reproductiva s'estima en més de 300.000 parelles.
Els nius són fets generalment a partir d'una pila rodona de còdols. Aquests nius poden ser bastant grans, 20 cm d'alt per 25 cm de diàmetre. Els còdols són gelosament cures i els seus amos poden ser protagonistes de sorolloses disputes entre individus.
Són també preuats per les femelles, al punt que un mascle pot obtenir els favors d'una femella oferint-li una bonica pedra.

0 comentarios:

Publicar un comentario